انواع چراغ سقفی روکار و توکار و بررسی آنها

انواع چراغ سقفی روکار و توکار و بررسی آنها

امروزه ابزار و صنایع روشنایی اهمیت ویژه‌ای دارند و دلیل این اهمیت نیز به تاثیر روشنایی بر روی دکوراسیون مربوط می‌شود. در واقع دکوراسیون محیط‌های مختلف تحت تاثیر شیوه نورپردازی بوده و همین باعث می‌شود تا روز به روز به ابزارهای روشنایی اهمیت بیشتری داده شود. در واقع انتخاب ابزار روشنایی باید با نوع کاربری محیط متناسب باشد. بنابراین شما به عنوان طراح و یا مهندس برق و یا پیمانکار ساختمان لازم است انواع چراغ سقفی و تفاوت آنها با هم را بشناسید. چراغ سقفی یکی از انواع لامپ‌های ال ای دی است که خود به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شوند. چراغ‌های سقفی دارای پایه‌ای برای اتصال به دیوار هستند، در واقع چراغ سقفی از دو بخش لامپ و پایه تشکیل شده است، پایه توسط رشته‌هایی به لامپ وصل خواهد شد.

چراغ سقفی در واقع یکی از وسایل روشنایی است، که برای محیط‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. چراغ‌های سقفی به انواع چراغ سقفی روکار و چراغ سقفی توکار تقسیم می‌شوند و قابلیت استفاده و نصب بر روی سقف به دو صورت مختلف را دارند. دلیل تولید این نوع از لامپ‌ها به دلیل ایجاد نور یکنواخت و روشن است. چراغ‌های سقفی به دلیل اینکه بر روی صقف نصب می‌شوند، قابلیت پخش نور و روشنایی را به‌صورت یکدست و یکنواخت دارند و همین دلیل باعث شده تا به یک یاز پرفروش‌ترین لامپ‌ها تبدیل شوند.

انواع چراغ سقفی روکار و توکار و بررسی آنها

 

چراغ های سقفی بر اساس شیوه نصب

اگر بخواهیم چراغ های سقفی را در دسته‌بندی‌های مختلفی جایگذاری کنیم، می‌توانیم آنها را بر اساس تکنولوژی ساخت، بر اساس منبع روشنایی و بر اساس نحوه نصب در دسته‌های مختلف قرار دهیم. از آنجایی که این نوع چراغ‌ها سقفی هستند، بنابراین شیوه نصب کردن آنها به سقف می‌تواند یکی از شیوه‌های دسته‌بندی آنها باشد. چراغ سقفی روکار و چراغ سقفی توکار.

چراغ سقفی توکار

چراغ سقفی توکار کاملاً به سقف می‌چسبد و از این رو بهتر است برای محیط‌هایی استفاده شود که سقف کوتاهی دارند. همچنین از چراغ‌ سقفی توکار تنها برای مکان‌هایی می‌توان استفاده کرد که دارای سقف کاذب هستند. چراغ سقفی توکار همانطور که از اسمش پیداست، در داخل سقف نصب خواهد شد، ایرادی که به این نوع چراغ‌ها وارد است، این است که به دلیل توکار بودن قابلیت پخش نور در کل اتاق را ندارند و از این جهت بیشتر در محیط‌های اداری، شرکت‌ها و … از آنها استفاده می‌شود. همچنین برای نصب چراغ توکار باید حتماً به عایق بندی مناسب سقف دقت کنید، باید سقف در مقابل رطوبت کاملاً عایق باشد، چرا که در غیر این صورت امکان دارد آب و رطوبت به داخل این چراغ‌ها نفوذ پیدا کند. نکته دیگری که باید قبل از نصب چراغ سقفی توکار به آن دقت کنید، ارتفاع سقف است، پیشنهاد می‌شود که فضای مورد نظر باید حداقل دارای ارتفاع 1.80 متر باشد.

 

چراغ سقفی روکار

این چراغ نیز همانند چراغ توکار به سقف می‌چسبد، اما برای نصب کردن آن به قاب جداگانه‌ای نیاز است. چراغ سقفی روکار محدودیت استفاده ندارد و می‌توان از آن در هر مجموعه‌ای با هر نوع سقفی استفاده کرد.

چراغ‌های سقفی بر اساس تکنولوژی ساخت

علاوه بر انواع چراغ سقفی روکار و توکار، می‌توان این نوع چراغ را از نظر تکنولوژی ساخت نیز به دو نوع چراغ سقفی led و چراغ سقفی smd تقسیم کرد. مصرف انرژی بهینه و قیمت مقرون به صرفه در کنار ایجاد روشنایی یکنواخت و بخشیدن جلوه زیبایی به زندگی از مزایای برجسته استفاده ازچراغ‌های سقفی به شمار می‌روند. چراغ‌های led جدا از نوع توکار یا روکار بودنشان، از تکنولوژی SMD LED یا COB LED پشتیبانی می‌کنند. هر دو نوع این چراغ‌ها قابلیت پخش نور بسیار با کیفیتی را دارند و به دو شیوه توکار یا روکار به سقف وصل خواهند شد. وقتی صحبت از تکنولوژی SMD LED می‌شود، به این معناست که تعدادی لامپ LED یا دیود ساطع کننده نور بر روی برد قرار دارند. وجود تعداد زیادی لامپ ال ای دی باعث ایجاد روشنایی یکنواخت و یکدست خواهد شد، به این صورت که زمانی که این نوع چراغ روشن شود، نور آن به صورت صفجه‌ای نورانی خواهد بود. صفحه‌ای نورانی که قابلیت انتشار یکنواخت نور را دارد. تکنولوژی COB کمی با SMD متفاوت است، در این تکنولوژی نور به شکل پرتو منتشر می‌شود، چرا که دارای تعدلد زیادی دیود نوری بوده و این دویدها نوری به هنگام روشن شدن، به مانند یک هسته نوری عمل کرده و قابلیت انتشار نور به شکل پرتوی از نور را دارند.

چراغ های سقفی بر اساس شیوه نصب

 

چراغ‌های سقفی ضد آب یا همان واتر پروف‌ها در برابر آب و گرد و غبار از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند. مقاومت بالا در برابر رطوبت و گرد و غبار باعث شده تا بهترین منبع روشنایی برای سرویس‌های بهداشتی، استخرها و فضای آزاد و … باشند.

چراغ خطی

چراغ خطی نوع دیگری از انواع چراغ‌ها هستند، که بو صورت خطی طراحی شده‌اند. این نوع چراغ‌ها معمولاً در محیط‌های اداری و تجاری و… استفاده می‌شوند. این چراغ‌ها به شکل ردیفی بر روی سقف نصب خواهند شد، تا نوری یکنواخت و هماهنگی را منتشر کنند. گفتنی است که چراغ‌های خطی قابلیت نصب به شکل توکار و روکار را دارند.

پنل ال ای دی

نوع دیگری از چراغ‌های ال ای دی به پنل‌های ال ای دی یا بک لایت معروف هستند، این نوع پنل‌ها قابلیت نصب به صورت روکار و توکار را دارند و همچنین نور و روشنایی بسیار خوبی از خود بازتاب می‌دهند. بازتاب نور در این پنل‌ها بسیار سالم بوده و همچنین از طول عمر بالایی برخوردار هستند.

 

به کمک نیاز دارید؟ با ما گفتگو کنید